Varmepumpe best i test 2019 og billigste varmepumpe

Varmepumpe best i test 2019 og billigste varmepumpe

august 24, 2018 Off By admin

Best i test varmepumpe 2018

Det finnes en rekke forskjellige varmepumper på markedet. Det er ikke alltid så enkelt å vite hvilken varmepumpe som er best i test 2018. Varmepumper kan spare deg tusenvis av kroner i året på oppvarming men også holde deg kjølig i løpet av sommeren. Panasonic HZ35TKE er et utrolig bra kjøp, den kan holde varmen inne hos deg med selv temperaturer på -35 grader.  Denne har vunnet mange tester. Dette er den varmepumpe best i test 2019. Men for mange kan denne blir litt overkill. Så derfor har vi satt sammen en liten guide her til hva du skal se etter når du skal kjøpe varmepumpe.

Kjøp varmepumpe med en gang her, flere forskjellige merker de hjelper deg også med montering og alt du måtte trenge.  Varmepumpeshoppen selger 100 vis av varmepumper hvert eneste år.

Luft til luft varmepumpe

Det finnes mange forskjellige varmepumper der ute på markedet. Salget på varmepumper har skutt i været. Per dags dato har over 850 000 husstander i Norge varmepumpe. Flere blir det. De som kjøpte varmepumpe for flere år siden starter nå å oppgradere til nyere og bedre varmepumper. Da teknologien på varmepumper har skutt i været. De tåler kaldere vær nå en noen gang før. Enkelte varmepumper kan nå takle helt ned i -35 grader. Luft til luft varmepumpe er den mest vanlige formen for varmepumper i Norge.

Hvordan finner du den beste varmepumpe

I motsetning til en vedovn eller tradisjonell ovn, vil en luft til luft varmepumpe bruke varmen som finnes i omgivelsene.  Det som er viktig å ha i bakhodet når du skal kjøpe en varmepumpe er at du kjøper en du har bruk for, hvilken modell er det som passer best hjemme hos deg? Noen trenger en varmepumpe til å varme opp en stor enebolig mens andre trenger en varmepumpe til å varme opp en leilighet på 2-3 rom.  Det viktigste du bør tenke på når du skal kjøpe den beste varmepumpe til ditt behov er størrelsen på det du ønsker å varme opp.

Spørsmål du kan stille når du skal kjøpe varmepumpe

  1. Klima, hvor kaldt blir det på vinteren?
  2. Ønsker du gulvmontert eller veggmontert
  3. Pris
  4. Hvor kraftig varmepumpe har du bruk for
  5. Rengjøring og vedlikehold
  6. Montering

Vi skal ikke gå så mye inn på det avanserte om hvordan en varmepumpe fungerer. Da de fleste av oss ikke tenker så mye på hva som er inni den. Så lenge vi holder oss varme gjennom hele vinteren. En varmepumpe består i hovedsak av 2 deler 1 inne og 1 ute:

En luft til luft varmepumpe består av to deler, en inne og en utdel som kobles sammen ved hjelp av rør og elektriske kabler. Den delen som skal stå inne bør kunne stå å spre varme fritt og videre til andre rom i boligen. Helst i 1 etg eller ved en trappeoppgang for å kunne spre varmen på best mulig måte. Om dette ikke lar seg gjøre, så går det an og montere flere inndeler.  En montør eller firmaet du kjøper varmepumpen ifra hjelper deg mer en gjerne og finne ut hvor varmepumpen passer best i boligen din. Varmepumpe shopen som du finner her er et bra sted å starte.

Delen som skal være ute bør også sette strategisk. Dette fordi om den settes på feil plass vil du ikke kunne spare noe energi. Da den vil bruke maks energi over en lengre periode. Denne delen er også et vibrasjonstøy. Den bør festes i et stativ på bakken eller i grunnmuren.

Her er noe du bør huske på

  • Sjekk snødybden
  • Sørg for kun drenering vekk fra huset, det kan bli nødvendig med avriming av utedelen ved vedlikehold
  • Skjermet mot vær og vind. Bygg gjerne eget tak til den
  • Tenk på naboer eller andre. Støy kan være sjenerende

Best i test varmepumpe 2018 med godt inneklima

Dette kan du spare ved kjøp av varmepumpe

Ved korrekt brukt, riktig montering og oppsett vil man kunne spare på lang sikt. Dette er fordi varmepumpe lager mer energi en den forbruker. Du vil bruke 15 – 30 tusen kroner på en god varmepumpe inkludert montering. De fleste varmepumper har en brukstid på ca 10-15 år. Hvor mye strøm en varmepumpe bruker er litt forskjellig. Men man sier at man vil spare 20-30% på strøm regningen din ved bruk av varmepumpe. Du vil også kunne ha en jevnere varme en ved eksempel ved fyring eller annen strøm alene. Fordi den vil gå på temperaturer. Har du satt den på 21 grader vil den holde dette. Mens ved alternativ oppvarming vil dette fort bli litt vanskelig.

Best i test varmepumpe 2018

Hos varmepumpeshopen kan du se hvilke tilbakemeldinger andre kjøpere har gitt på hver enkelt varmepumpe på denne måten kan du enkelt se og følge med på den varmepumpen som passer best til deg. Ser du at den type varmepumpe ikke har fått så veldig gode tilbakemeldinger så kan du velge en annen varmepumpe.

Du kommer enkelt til varmepumpe butikken ved å trykk her

Les vår utvidede test for 2019 her 

Annonse:
Annonse: