Best i test røykvarsler 2019

Røykvarsler er påbudt i alle Norske hjem, ikke minst er det for din egen sikkerhet at du har en røykvarsler i hus. Selv om det kun er påbudt med en røykvarsler i norske hjem i hver etasje. Så er det lurt at du har flere. Ikke bare en stk i gangen. Ha gjerne flere røykvarslere plassert i huset. Gjerne en på hvert soverom, i gangen og på stuen. Skal du ha den på et kjøkken ikke plasser den rett over komfyren. Den vil reagere på damp ifra maten.

Brannvesenet anbefaler også en røykvarsler i tekniske rom. I nærheten av der sikringsskapet står og der vaskemaskin og tørketrommel står. Det anbefales også serie koblende røykvarslere. Hvis en røykvarsler starter å pipe så vil alle gjøre det. Tenk litt selv hvor det kan oppstå brann.

Kjøp den beste her hos net on net som er norges billigste nettbutikk.

Trykk her som kommer du til net on net som selger de billigste og beste. 

Det hjelper ikke om du har røykvarslere om du ikke bytter batteri og holder de ved like.

Minst en gang i året gjerne 1 desember som er røykvarsler dagen, bytter du batteri i alle røykvarslerne dine. Samtidig kan du støvsuge de forsiktig. En røykvarsler som er full av støv vil fungere dårlig. Den beste røykvarsler er fri for støv.

Skal du kjøpe sammenkoblende røykvarslere må du kjøpe av samme type så du er sikker på at de kan koble seg sammen.

Ioniske eller optiske røykvarslere

Det finnes to forskjellige røykvarslere ioniske og optiske røykvarslere. Brannvesenet liket å si: Optiske røykvarslere ser brannen mens ioniske føler brannen.

Optiske røykvarslere fungerer slik: Brann starter ofte med en ulmebrann, dette starter gjerne i elektronisk utstyr eller i møbler. En Optisk røykvarsler ser de litt større partiklene i luften som danner seg ved ulmebrann. Denne typen oppdager ulmebrann før.

Ioniske røykvarslere føler gasspartiklene som er i luften og ved høy varme. Brann ved høy varme. Denne type brann er like vanlig som andre branner.

Hva skal du velge?

Det er litt splittet hva du skal velge i forhold til hvem du spør. Det viktige er uansett at du har en røykvarsler i ditt hjem. If forsikring vil gjerne at du skal ha optisk røykvarsler fordi deres forskning sier at de fleste branner starter som en ulmebrann, mens andre igjen ønsker at du kjøper Ioniske røykvarslere. Det er også stort sett optiske du finner i butikken når du skal handle deg en røykvarsler.

Sørg altid for:

  1. Sørg for å ha nok varslere i huset
  2. Bytt batteri og støvsug minst en gang i året
  3. Test de med test knappen om de piper
  4. Skift de ut hvert 10 ende år. (om ikke før)

Om du ønsker røykvarsler kobler opp mot en alarm sentral så er dette mulig. Hent inn gratis tilbud ifra Verisure her. Det koster deg ingen ting.

Trykk her 

 

Trenger du et Forbrukslån ? Klikk her
Annonse: