Best i test elsykkel 2019

I de siste årene har salget av elsykkel skutt i været. Da gjelder det å finne den beste elsykkel til ditt behov og din lommebok.

 

Skal du kjøpe deg elsykkel er det noe du bør tenke på før du kjøper. Her i vår guide skal vi prøve så godt vi kan og vise deg kun de beste. Skal du ha billig elsykkel eller dyr? Du har kommet til riktig plass.

Nå trenger du ikke lenger være i god form for å sykle. Du trenger bare finne den beste elsykkel.

Billigste ElsykkelVår favoritt Best i test Utfordrer
Elsykkel Pulzar E-go, Batavus
Gekko Flash Street Elsykkel
Flere varianter etter ditt behov og bruk. Så ingen er bedre enn de andre. Les mer i linken under. Gekko Flash Mountain Elsykkel Antarizite
Kjøp den hos Cdon her Kjøp den hos sportsdeal her Les mer hos sportsdeal her Kjøp den hos sportsdeal her

 

Fakta om elsykkel:

  • Statens vegvesen anser en elsykkel som det samme som en vanlig sykkel. Der det er muskelkraft som får sykkelen til å bevege seg ved hjelp av en motor. Dermed trenger du ikke førerkort på elsykkel.
  • Du kan ikke ha mer en 250 Watt. Overgår det dette er det ikke lenger normale regler.
  • Motoren alene skal ikke overgå 6Km/t
  • Hjelpemotoren skal kobles ut ved hastigheter over 25 Km/t eller når du slutter å tråkke.
  • Elsykkel skal ellers følge regler på samme måte som en vanlig sykkel.
  • Ved spørsmål kontakt statens vegvesen eller utsalgsstedet der du skal kjøpe elsykkel.
  • Alle stedet som selger i Norge følger norske lover og regler.

 

Dette bør du tenke på før du kjøpe deg en elsykkel

For bare noen år siden var elsykkel noe kun de rike kunne kjøpe. De kostet gjerne 2-3 mnds lønninger, men nå i de siste årene har du kunne kjøpe elsykkel til en meget rimeligere penge. Nå kan alle sykle langt uten å være i super bra form. Men vi lover deg at du blir i bedre form etter du har syklet litt med denne type sykkel også.

 

Fem grunnen til å velge elsykkel.

  1. Du trenger ikke god form. Elsykkelen skal gi deg dra hjelp. Den gjør det altså mulig å være i aktivitet uten at det føles som trening. Det er også fint med elsykkel om du har en i familien som er litt dårligere form en de andre. Med en slik type sykkel klarer morfar å holde følge med resten av familien uten problemer. Det er også fullt mulig å trene med en elsykkel. Men det er ikke for topp trenge personer. Men for hobby mosjonisten så fungerer det fint.
  2. Svetting, du svetter ikke like mye med en elsykkel. I oppoverbakkene får du god hjelp av motoren på sykkelen som holder deg i gang, du vil merke at det er litt trått i oppoverbakkene, men dette er kun fordi det går litt saktere fordi det er store motstand. Altså, du blir ikke sliten eller svett.
  3. Terskelen for sykkeltur er lavere, ettersom du ikke trenger å være i god form eller en dreven sykelist er det lett å sette i gang. Du trenger ikke bekymre deg for oppover bakker. Det er rett å slett bare morro.
  4. Sparer miljøet, ved elsykkel kan det bli lettere å komme seg til jobb. Du kan la bilen stå. Ergo vil du spare penger og du sparer miljøet.
  5. Du finner nye steder, du kan sykle til plasser du kanskje eller aldri ville ha reist til?

Ulemper ved elsykkel

  1. Koster mer en vanlig sykkel. Prisene på elsykkel er mye høyre en vanlige sykler. For noen er dette grunnen nok til å ikke kjøpe. Du kan få en god elsykkel til rundt 12.000 se vår liste over i saken om den billigste.
  2. Vekt, siden det er batteri og motor på en elsykkel går vekten opp. Det kan også være vanskelig og sette enkelte på et stativ.
  3. Den må lades. Som alt som går på batteri så må denne lades. For noen kan det være litt slitsom om den må lades hele tiden. Noen elsykler lader seg også når du tråkker. Men dette er ofte ikke nok.
  4. Mer å sette seg inn i. Blir det ødelagt så klarer du mest sannsynlig ikke fikse ting selv som med en vanlig sykkel.
  5. Støy, den støyer mye mer en vanlig sykkel.. Men kjøper du en litt dyrere variant så er det ofte mindre støy en ved en billig.

 

Batteri og motor

Største forskjellen på en elsykkel og en sykkel er at elsykkel har motor. Motoren og batteriet kan plasseres på forskjellige steder på sykkelen. Dette avhenger helt av type elsykkel. Den beste elsykkel har dette strategisk plassert slik at balansen skal bli mer riktig. Men her har også de forskjellige løsningene sine fordeler og ulemper som alt annet.

Rekkevidde: Rekkevidden på en elsykkel har så klart noe å si hvordan type batteri du har til den. Jo større batteri jo lengre rekkevidde vil den ha. Jo flere kilowat timer jo lengre kan du sykle. I terioen. Det er mange faktorer som spiller inn her. Hvor langt du skal sykle. Hvor mye oppoverbakker det er. Hvor mye du bidrar selv osv.

Forskriftene og reglene sier at sykkelen ikke kan ha sterkere motor en 250 watt. Men kraften kan allikevel variere litt ifra sykkel til sykkel.

Kraften er som regel oppgitt i NM. Høyre tall er bedre for deg med bakkeskrekk.

 

Rammer og sykkeltyper

Som med vanlig sykkel er det en hel jungel å velge i. Skal du være kun i byen kan du velge en bysykkel. Mens skal du sykle lengre turer bør du velge en annen type sykkel. Noen typer kan du til og med legge sammen slik at du lettere kan ta den med inn på buss eller tog.

Tenk deg nøye om hvor du skal kjøre før du kjøper deg en elsykkel. Billig elsykkel er ikke nødvendigvis den beste selv om den er billig. Tenk på at dette er en investering som du skal ha i mange år fremover.

 

Vedlikehold

Denne trenger også vedlikehold. Smøre kjede og vaske den nøye. Men ikke fikle inni motor eller batteri om du ikke har peil på hva du driver med. Lykke til ved kjøp av elsykkel.

 

Trenger du et Forbrukslån ? Klikk her
Annonse: